PHYTOKINETIC ON TV

IMG_9760 IMG_9762

 

AHIR AL MIGDIA ES VA EMETRE A TV3, DINS DE L’ESPAI TERRA, EL REPORTATGE SOBRE PHYTOKINETIC, DES DE VIVERS TER, A BESCANÓ.

US VULL AGRAÏR MOLTÍSSIM LA IMMENSA PROFESSIONALITAT DE’N RAFEL I LA NÚRIA, AIXÍ COM A TOT L’EQUIP DEL PROGRAMA PER HAVER COMPTAT AMB PHYTOKINETIC .

JUNTS, TREBALLEM PER A UN PRESENT MOLT MÉS SOSTENIBLE!

 

STARTING A NEW PROJECT

Finalment ja he començat les obres d’aquest projecte senzill i efectiu, d’ambient mediterrani. Les fustes moldegen el terreny, creant racons a on trobar-hi espais que diversifiquen les sensacions del jardí, fent que en els mateixos m2 hi apareguin nous ambients que amplien el propi jardí.

IMG_8954-768x1024IMG_7113-1024x768 IMG_9682 IMG_9675


LA MORT DEL REI

SOVINT, LA NOSTRA CULTURA MENYSPREUA ELS PROPIS ORIGENS, ENTENENT AQUESTS COM LES ARRELS MÉS PROFUNDES DE L’EXISTÈNCIA. ÉS A DIR: LA NATURALES

I SI CONSIDEREM L’ARBRE COM A MÀXIM EXPONENT CREAT AL MÓN NATURAL, AL QUAL PERTANYEM, ALESHORES L’ARBRE ÉS SENS DUBTE EL REI. LA SEVA FIGURA REPRESENTA L’EXCELÈNCIA DE LA VIDA EN SÍ MATEIXA. I SENSE ANAR MÉS LLUNY, L’HEM MORT. I NO PAS METAFÒRICAMENT, SINÓ TAN CERT COM QUE EN TALEM MIL.LERS A DIARI, D’UNA MANERA DEL TOT FORASENYADA.
EL REI ÉS MORT, I EL SEU COS HA CAIGUT JUST A LES ESCALES DE LA NOSTRA PRÒPIA CULTURA.
LA IMATGE PARLA PER SÍ SOLA.
IMG_9613
IMG_9517IMG_9418
IMG_9369
Mil gràcies a en Jordi Sánchez i Go Dzia, artistes i millors amics, amb qui he tingut l’orgull i plaer de compartir aquest projecte a la 60ª exposició de Temps de Flors a Girona.

FLORAL ART – aprofitant el Temps de Flors a Girona

A dins de la joieria hi entrava  el sol molt directament i calia donar un descans als ulls que cercaven petites meravelles. I aprofitant que a Girona ha començat el Temps de Flors, m’he llençat a gaudir de la companyía de l’Amistat, i juntament amb en Jordi Sánchez i en Guo Jia, he anat donant forma al dibuix que ja feia dies havia esbossat dins la meva testa. Ara, la inspiració en les formes orgàniques i coloristes de Klimt, vesteixen l’aparador de la joieria Fortià, al pont de pedra de Girona.

De lo natural, la delicadesa més exclusiva.
IMG_9470 IMG_9482 IMG_9484 IMG_9485 IMG_9592 IMG_9593 IMG_9594

 

EDIBLE GREENWALLS – more than a school project

Per acabar la campanya d’aquest curs, hem traslladat el mur vegetal demostratiu que vaig fer al començament per a les oficines de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, i l’hem reconvertit en Hort Vertical a l’escola Duran i Bas, de Barcelona. 
Des d’un bon principi, tot l’equip docent s’ha volcat al 200% en aquest projecte, fet que fàcilment es veu en l’entusiasme de la mainada a l’hora de participar activament en la plantació d’espècies d’ús gastronòmic. Les matemàtiques, la biologia, la gramàtica, la música i el coneixement del medi són algunes de les asignatures que hem treballat a partir de l’experiència vegetal. La mainada toca i olora, tasta i observa tot allò que les plantes aporten; i se’ns obre un món sense límits en la pluja d’idees sobre una societat més justa avançada. Ni tan sols la càmera els impressiona. De debò que penso sincerament que ja estem enmig d’un procés de canvi irreversible cap a una manera d’entendre la Vida molt més equilibrada.